doktoru

vineri, 28 februarie 2014

Profetiile lui Agatanghel traduse in romaneste 5



Capul al 9-lea
Pollonie ne odihnita, fii…………..atitori te vad ca din nestatorn…………..patezi,imparatul cel mandru te …………si vad ca sfezile rump inima ta s…………….a:Dar nu te teme,un intelept p…………… la tine,alegandusa de catre stapanirea rotheniceasca si in scaun suinduse,va contenii ticalosiile si in fericire te va duce. O Pollonie sa apropie linistea Gallului, si a Vandalului,si se imprieteneste cu tine ,si Borusului vei fi supusa cea intemeiata statornica tocmeala a rothonilor.Te va face nebiruita,si vei fi fericita .Statornicii noi,intamplari noi se vor ivi in sanul Europei,marea si uscatul se vor unii pentru Galli.Musile (muzele ?) canta biruinta,dar acum iata Agkuii ? cu silnicie la a Gallilor diadohie se gateste,intre cei trei frati se vor arata ceale trei monarhii impartite,si spre mostenirea lor raman. Numarul cel cu slove de aur dezleaga vremea sau vadeaol?.
Sa va arata pace despre pamant,urmeaza pierzarea Agarianilor ,dupa aceasta dantuieste biserica.
Auzeam un glas spunand…………..ind despre munti catre tarmurile……………a zicand un cinci,si un cincizeci hotarat sfarsitul necazurilor.Adeca al saptelea nu veti mai fi ticalosi intorcanduva la sanul neamului,veti veni bucuranduva. Si in urma de la cuiburile parintesti,va voi aduce la indestulare. Necazul acel de trei ani  aduce  linistire, si catre voi celor trecute intristari incetare. Cel ce va ocari capul nostru va gati mainainte rautatea sa, dar cainta nu va folosi.
Fiul omului ,impreuneaza al cincizecilea si unul: cu treizeci si patru,si vei vedea socoteala sfarsita.Sa nu fie.Ca sangele cel cu multa durere , si mult scarbit al Vizantienilor il va inchega ingerul cu Maria ,si Ioan cel mare , si intaiul mucenic,care iaste afierosit de la voi ucenicii.Acesta da ajutoriul.Asa,asa.La inalta treapta se va sui credinta parintelui ,va afanisii ticalosia de la Galli si de la Sarmati.Cu inteleagere se va vedea la varful indestularilor ,si cel pierdut se va afla , si cel  instrainat se va lua iarasi.
Si dupa aceasta de zavistie rusinandul Domnul pliroforisit(cercetat,lamurit,clarificat) ramane.Sa va bucura el intru Dumnezeu si jertfe de multumire va aduce.Si dupa aceasta cu pace rugaciune va da inaintea celora ce sa tem de Dumnezeu, si ca unul ce numai singur iaste izvorul bunatatilor cu necontenire ii va sluji lui,ca iaste bun,ca in veac este mila lui.Inima infranta si smerita Dumnezeu o asculta. Si iata un fiu omenesc zacea scarbit cu patru prunci, si jale fiindui sa tanguia.Turturica intristata ,aproape canta tanguirile prorocului, si iata corbul soarelui cu aripile intinse zicea asa.La treizeci si patru in graba se sfarseste.    Fiul omului , pe 51.si 2.impreuneaza cu :34: si apoi intelege ceale asupra ta ,si pentru ai tai statornica fericire ,carele cel intre sfinti sfant tiau adus ?. Si iata fiul omului ca dintrun adanc somn sculanduse ,au dat catre ceriu multumire.Si iata vaz pre dansul calare pre cal alb si sabie ascutita  in mana sa avand merge inainte cu multi bine oranduiti .Si iata se deschide o usa din doua bucati, si iata in urma turturica si puii ei, si numai cu o saltare au intrat la cele mai dinlauntru a gradinii, si iata cade inaintea sfintei icoane cei ridicate si multumeste. Am auzit mare glas schimbat care zicea. Iata asa blagosloveste omul care se teme de Dumnezeu. Muierea ta ca o vie rodita va inflori inlaturea casei tale . Fii tai ca niste tinere odrasle de maslin imprejurul mesei tale.Tu fiul omului ai nadajduit intru Dumnezeu ,si nu te vei insela,nici te vei rusina in veac.Asa sa fie si asa va fi amin.
Necazul,tanguirea si robirea aduc catre tine fericite batranete.Amin.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu