doktoru

miercuri, 19 septembrie 2018

„Săvârşitu-s'au!“...toate profetiile biblice despre cea de-a doua venire a lui Iisus Hristos? Oare sa mai fi ramas ceva neimplinit?...care oare???...


„Săvârşitu-s'au!“...toate profetiile biblice despre cea de-a doua venire a lui Iisus Hristos? Oare sa mai fi ramas ceva neimplinit?...care oare???...

Asa cum zicea si Florin Stuparu in editorialele sale de la Axxa, si avea profunda dreptate se pare :

E limpede că şi noi vieţuim acum într-un răstimp de pocăinţă la fel cu acela lăsat de Dumnezeu în vremea lui Noe după ce hotărîse nimicirea omenirii! Cu singura deosebire că acum noua Corabie a mîntuirii – Biserica lui Hristos, plutind pe marea tulburată de patimi a vieţii acesteia pămînteşti – e spartă şi ia apă peste tot. Încît, ca să nu se scufunde cu totul şi astfel să piară şi ultimii drepţi, Hristos-Dumnezeu va aduce degrabă focul cel înnoitor şi mîntuitor peste această „Sodomă” numită „lume”, după care urmaşii lui Lot întru faptele cele bune, puţinii Creştini adevăraţi, vor fi adăpostiţi în „cetatea de scăpare” a Cerului.



Ştiu că sînt mulţi (şi dintre Ortodocşi) care îşi doresc facerea din nou a „corabiei” Bisericii, neştiind ei că sînt întrutotul la un gînd cu însuşi Satana, cel care îl va arăta pe Antihristul cel mare drept un alt „Noe” şi „adevărat Mesia”; pentru cei care judecă aşa, nici nu trebuie amintit. Sînt însă mulţii alţii între Ortodocşi aşteptînd şi ei un „Noe”, care să repare măcar şi să cîrmuiasă mai departe „Arca” noastră creştinească. Şi nu se întreabă: Încotro? – de vreme ce toate s-au împlinit şi tot ce avem aştepta noi (şi buni, şi mai puţin buni) e venirea de-a doua oară a Mîntuitorului şi Dumnezeului nostru Hristos.

Se pare ca evreii au ratat in a intelege semnele timpului din vremea lui Hristos, mai ales carturarii, preotii, fariseii si restul poporului evident, in foarte marea lui majoritate. Si se pare ca, iar, istoria se repeta , de data asta din pacate la crestini...ma rog aia care mai sunt cu adevarat...deci evident ca si crestinii rateaza, in a lor majoritate, intelegera vremurilor...

Şi apropiindu-se fariseii şi saducheii şi, ispitindu-L, I-au cerut să le arate semn din cer. Iar El, răspunzând, le-a zis: „Când se face seară, voi ziceţi: Va fi timp frumos, că e cerul roşu. Iar dimineaţa ziceţi: Cerul e roşu-posomorât, aşa că azi va fi furtună. Făţarnicilor, faţa cerului ştiţi s'o tălmăciţi, dar semnele vremilor nu puteţi.

Si pentru a elucida oarecum aceasta mica enigma ar trebui sa ne aducem aminte de adevaratele profetii , adica cele din NT si din VT. Atat. Nu vom putea merge pe unele oarecare profetii, venite de ici de colo, nestiind daca la ele nu s-a umblat cumva. Si mai ales trebuiesc evitate cele de veacul al optulea. Cele venite pe filiera materialistica a veacului cel de al optulea, deoarece intelegerea duhovniceasca a cauzat si la preotii si monahii acestui veac. Deci de acestea ar trebui sa ne departam, sa nu le luam drept sigure si infailibile ci sa pastram o respectabila distanta, privindu-le cu rezerva. Ma tot gandesc la asa zisa profetie a parintelui Paisie Aghioritul, parinte drag mie foarte mult, dar care a explicat unele lucruri prin prisma materialista a acestui veac, plin intradevar de antihrist, adica avand explicatii iudaico-protestante. Ca de exemplu secarea Eufratului cu linguritele a 200 de milioane de soldati chinezi in incercarea lor de a marsalui cine stie unde. Mai este si problema cip-ului care contine 666 si poate inca cateva destul de grave abateri de la o talcuire in duhul Sf.Parinti.

Pentru a ințelege, cat de cat, cum sta treaba cu antihristul, sunt necesare mai întai câteva lămuriri în privința textelor cu referință la antihrist din Biblie, VT si NT.


Cele mai cunoscute pasaje cu referire la antihrist apar la Daniel (ce este cu rosu este esential ,ce este ingrosat sunt elemente secundare):

Daniel 7

7.         În urmă am privit în vedeniile mele de noapte şi iată o a patra fiară înspăimântătoare şi înfricoşătoare şi nespus de puternică. Ea avea dinţi mari de fier şi gheare de aramă; mânca şi sfărâma, iar rămăşiţa o călca in picioare. Ea se deosebea de toate celelalte fiare de mai înainte şi avea zece coarne.

8.         M-am uitat cu luare aminte la coarne, şi iată un alt corn mic creştea între ele, şi trei din coarnele cele dintâi au fost smulse de el. Şi iată că acest corn avea ochi ca ochii de om şi gură care grăia lucruri mari.......

11.       Eu mă uitam mereu, din pricina multelor vorbe pe care cornul cel mare le grăia. Am privit până când fiara a fost omorâtă şi trupul ei nimicit şi dat focului....

19.       După aceasta l-am rugat să-mi spună adevărul despre fiara a patra, care se deosebea de toate celelalte şi care era afară din cale de înspăimântătoare, cu dinţi de fier şi cu gheare de aramă şi care mânca, sfărâma, iar ceea ce rămânea călca în picioare;

20.       Şi despre cele zece coarne care erau pe capul său şi despre celălalt care creştea şi înaintea căruia au căzut cale trei şi avea ochi şi gură care grăia lucruri mari şi care era mult mai mare decât celelalte.

21.       M-am uitat, şi cornul acela purta război cu cei sfinţi şi i-a biruit,

22.       Până ce a venit Cel vechi de zile şi a făcut dreptate sfinţilor Celui Preaînalt, până ce s-a împlinit vremea şi împărăţia a ajuns sub stăpânirea sfinţilor.

23.       El a răspuns astfel: "Fiara a patra înseamnă că un al patrulea rege va fi pe pământ, care se va deosebi de toate celelalte regate, care va mânca tot pământul, îl va călca în picioare şi îl va zdrobi.

24.       Şi cele zece coarne înseamnă că din acest regat se vor ridica zece regi, şi un altul se va scula după ei; el se va deosebi de cei dinaintea lui şi va doborî la pământ trei regi.

25.       Şi va grăi cuvinte de defăimare împotriva Celui Preaînalt şi va asupri pe sfinţii Celui Preaînalt, şi îşi va pune în gând să schimbe vremurile şi legea, şi ei vor fi daţi în mâna lui o vreme şi vremuri şi jumătate de vreme.

26.       Şi judecata se va face şi i se va lua stăpânirea, ca să-l nimicească şi să-l prăbuşească pentru totdeauna.

Si Daniel 9:

«Şi'ntr'o săptămână va încheia El legământ cu mulţi; şi la mijlocul săptămânii va înceta jertfa mea şi prinosul; iar în sfântul locaş va fi urâciunea pustiirilor; şi la sfârşitul vremii i se va pune capăt pustiirii»“.

Cel de al doilea text apartine Sf.Apostol Pavel :

Epistola a doua către Tesaloniceni

Capitolul 2

1.         În privinţa venirii Domnului nostru Iisus Hristos şi a adunării noastre împreună cu El, vă rugăm, fraţilor,...

3.         Să nu vă amăgească nimeni, cu nici un chip; căci ziua Domnului nu va sosi până ce mai întâi nu va veni lepădarea de credinţă şi nu se va da pe faţă omul nelegiuirii, fiul pierzării,

4.         Potrivnicul, care se înalţă mai presus de tot ce se numeşte Dumnezeu, sau se cinsteşte cu închinare, aşa încât să se aşeze el în templul lui Dumnezeu, dându-se pe sine drept dumnezeu...

6.         Şi acum ştiţi ce-l opreşte, ca să nu se arate decât la vremea lui.

7.         Pentru că taina fărădelegii se şi lucrează, până când cel care o împiedică acum va fi dat la o parte.

8.         Şi atunci se va arăta cel fără de lege, pe care Domnul Iisus îl va ucide cu suflarea gurii Sale şi-l va nimici cu strălucirea venirii Sale.

9.         Iar venirea aceluia va fi prin lucrarea lui satan, însoţită de tot felul de puteri şi de semne şi de minuni mincinoase,

10.       Şi de amăgiri nelegiuite, pentru fiii pierzării, fiindcă ei n-au primit iubirea adevărului, ca ei să se mântuiască.

11.       Şi de aceea, Dumnezeu le trimite o lucrare de amăgire, ca ei să creadă minciuni,

12.       Ca să fie osândiţi toţi cei ce n-au crezut adevărul, ci le-a plăcut nedreptatea.

Apoi avem la Sf.Apostol Ioan Teologul:

Întâia epistolă sobornicească a Sfântului Apostol Ioan

Capitolul 2

18.       Copii, este ceasul de pe urmă, şi precum aţi auzit că vine antihrist, iar acum mulţi antihrişti s-au arătat; de aici cunoaştem noi că este ceasul de pe urmă.

19.       Dintre noi au ieşit, dar nu erau de-ai noştri, căci de-ar fi fost de-ai noştri, ar fi rămas cu noi; ci ca să se arate că nu sunt toţi de-ai noştri, de aceea au ieşit....

22.       Cine este mincinosul, dacă nu cel ce tăgăduieşte că Iisus este Hristosul? Acesta este antihristul, cel care tăgăduieşte pe Tatăl şi pe Fiul.

23.       Oricine tăgăduieşte pe Fiul nu are nici pe Tatăl; cine mărturiseşte pe Fiul are şi pe Tatăl.

Capitolul 4

1.         Iubiţilor, nu daţi crezare oricărui duh, ci cercaţi duhurile dacă sunt de la Dumnezeu, fiindcă mulţi prooroci mincinoşi au ieşit în lume.

2.         În aceasta să cunoaşteţi duhul lui Dumnezeu: orice duh care mărturiseşte că Iisus Hristos a venit în trup, este de la Dumnezeu.

3.         Şi orice duh, care nu mărturiseşte pe Iisus Hristos, nu este de la Dumnezeu, ci este duhul lui antihrist, despre care aţi auzit că vine şi acum este chiar în lume.

Si :

A doua epistolă sobornicească a Sfântului Apostol Ioan

Capitolul 1

7.         Pentru că mulţi amăgitori au ieşit în lume, care nu mărturisesc că Iisus Hristos a venit în trup; acesta este amăgitorul şi antihristul....

9.         Oricine se abate şi nu rămâne în învăţătura lui Hristos nu are pe Dumnezeu; cel ce rămâne în învăţătura Lui, acela are şi pe Tatăl şi pe Fiul.

Si tot la Sf.Apostol Ioan :

Eu am venit în numele Tatălui Meu, dar voi nu Mă primiţi; dacă va veni altul în numele său însuşi, pe acela îl veţi primi!...

Si mai sunt si cele din Apocalipsa pe care le stie toata lumea... si mai sunt inca. Dar in VT. Pasaje dedicate lui antihrist dar scrise in mod alegoric pe care nu le stie toata lumea de aceea pe acelea nu le aduc in discutie.

Evreii conduc intradevar lumea zilele acestea, chiar de ceva zeci de ani incoace. Cine zice ca nu ori nu stie ori se face ca nu vrea sa stie acest lucru. Ceea ce il face a fi un om foarte prost. Informat !!! Ma refer la faptul ca evreii conduc acum lumea la vedere, dezinhibati de orice si nemaiascunzandu-se. O conduc ei de ceva vreme fii faradelegii si ai neascultarii, doar taina faradelegii e de mult aparuta in lume dupa cum ne spunea Sf.Apostol Ioan. Si stim, iar, ca fiarei ii este ingaduit sa lucreze timp de 42 de luni, de fapt zeci ani caci nimeni nu schimba ceva fizic vizibil si major in asa de putin timp. De aceea fiara a avut nevoie de ceva sute de ani in lucrarea sa ca sa schimbe modul de gandire, de viata al oamenilor in asa fel incat acestia sa li se para ca au evoluat intr-o directie buna conform vremurilor si in mod natural, fara vreun ajutor din partea cuiva interesat in aceste schimbari. Cine totusi le-a oferit evreilor aceasta putere de a conduce lumea la momentul actual, aceasta este intrebarea ? Stim ca Iisus Hristos a fost refuzat de catre evrei si rastignit din cauza ca nu le-a promis evreilor o imparatie lumeasca ci una cereasca. Lucru mai mult decat greu de digerat de catre evrei. Plus ca nici macar nu i-a ajutat sa se elibereze de sub jugul roman. Noua ideologie adusa si propovaduita de catre Iisus era diferita pentru auzul evreilor indaratnici care erau invatati ca ei trebuiau sa stapaneasca de la Nil la Eufrat si intr-o zi poate tot pamantul. Deci Iisus pare-se, in opinia evreilor, propovaduia intr-o directie gresita. Auzi tu, imparatie cereasca: dar cu aia lumeasca ce-ai facut bre, nu putem incepe totusi cu asta si o lasam pe aia cereasca pentru mai incolo? Noua aici si acum ne arde buza !!!... fantastici evreii astia , dar bineinteles intr-un sens total si extrem de negativ...

Daca am dori sa intoarcem putin privirea in istoria, totusi nu prea indepartata, vom ajunge pana la punctul in care democratia incepea timid sa se dezvolte, adica vom privi la revolutia franceza de prin anii 1789. Cand au inceput sa fie abolite monarhiile prin lume. Monarhiile reprezentand vechea ordine mondiala ce avea radacini de milenii. Atunci a inceput sa prinda radacini democratia , noua ordine mondiala ce incepuse bine la inceput, promitand: libertate, egalitate, fraternitate si altele ce gadilau in mod placut urechea ascultatorului cazut. Deh , cu ceva trebuia sa ii ademeneasca pe prostime. Promisiunile sunau toate bine la inceput. Pulimea a adorat si a aderat, fara regrete, imediat la noua ideologie si noua ordine mondiala. Si de atunci au incput sa cada monarhiile. Este adevarat ca prima monarhie cazuta a fost cea a Angliei, dar din cauza ca a ajuns cine trebuia pe tron si era si ascultator monarhia aceasta dainuie si acum. Da doar de decor!

Cred ca trebuie mentionat ca toti inovatorii acestei idei de democratie sunt tot evreii. Ei erau singurii din lume fara nici un rost, fara nici o speranta, imprastiati de colo colo si fara a avea o tara a lor cu conducator autohton. Chiar daca ajungeau intr-o functie mai importanta , tot slugi ramaneau. Ei, cred ca asta i-a cam ros pe dinlauntru si pe afara !!! Ei , si incet incet, pe fondul caderii crestinilor, Dumnezeu i-a lasat sa tot urce incet, incet tot mai sus. Deci, pe fondul monarhiei evreii nu sperau niciodata sa mosteneasca pe undeva vreu regat, tarisoara , absolut nimic din simpla cauza ca monarhia era transmisa pe cale ereditara, din tata in fiu, in mod normal. Treaba insa se schimba total cand vorbim insa de democratie. Aici o data la 4-5 ani vine randul altora, cozile de topor cumparate de catre evrei, si care vor merge pe aceeasi linie, gandita si trasata tot de catre evrei, primind ordine direct de la Ierusalim. Cine a zis ca Ierusalimul nu a ajuns capitala lumii ??? Pe cuvantul meu, de pioneer !, evreii ar trebui sa se simta foarte importanti zilele acestea, parol ! Cel putin momentan...

Deci aceasta noua ideologie ajunsa in lume, adica democratia, se pare ca a lucrat atat de bine pentru evrei incat le-a adus chiar controlul lumii prin bunavointa popoarelor de a renunta de buna voie la monarhia care i-a condus atata vreme, si bine si rau evident. Cine nu i-a auzit oare pe evrei declarand ca intreg poporul evreu are rolul de Mesia cel salvator si ca in sfarsit dupa 2000 de ani de la Hristos, cel care le-a inselat asteptarile, aceasta noua ideologie, care imparateste in lume aproape peste tot, i-a adus pe evrei in pragul fericirii indeplinindu-le visul milenar de a conduce si strica lumea?!!! Parerea mea este ca. chiar daca vreu evreu ar veni acum la evrei si le-ar spune ca el este Mesia cel promis , evreii insisi l-ar refuza pentru ca acesta ar fi inutil, acum fiind prea tarziu din cauza ca ei stapanesc deja lumea, Asa ca acest Mesia ar fi mai mult decat de prisos si fara de folos si mai ales unul foarte intarziat !!! Deci tot poporul evreiesc a primit cu bucurie mare aceasta ideologie si mai ales a lucrat la punerea ei in aplicatiune pentru ca evreii sa ajunga sa isi vada visul cu ochii. Bineinteles pe fondul tot mai accelerat al slabirii crestinilor in credinta si bineinteles cu ingaduinta lui Dumnezeu. Mai crede oare cineva ca evreii care traiesc in fericire maxima vazandu-si visul aievea se vor mai pocaii vreodata si se vor intoarce la Hristos ??? Ash, vorba Sf.Andrei cel Nebun pentru Hristos: daca timp de 2000 de ani in nenorociri, umilinte, amaraciuni si altele la fel de rele ei nu s-au intors oare de ce ar mai face-o acum? Si pentru care motiv? Acum, cand isi traiesc visul cu ochii? Ha ! Intradevar vremea neamurilor s-a incheiat cu ocazia anului 1948 cand evreii s-au instalat total abuziv si ilegal in teritoriul palestinienilor, dar asta-i alta poveste.

Revenind la profetiile neimplinite, sa ne intrebam care oare sa mai fi ramas totusi neimplinita pana in zilele noastre? O mai fi vreuna totusi? Personal eu cred ca nu , toate profetiile sunt implinite. Stiu o sa zica lumea ca templu , ca cel de al treilea , ca cel de al treilea razbel intergalactic, ca cei doi martori etc si ca totusi la urma urmei: unde puii mei e antihrist dom’le ?!!! Ce dracu-l intarzie? ...desi vedem in schimb ca toate cele atribuite a fi infaptuite de catre acesta s-au implinit si au avut deja si loc.

Gandindu-ne ca totusi legea e duhovniceasca asa cum a zis apostolul, cred ca ar trebui unele dintre explicatii a fi usor reformulate. Ca de exemplu, stim ca Biserica lui Hristos e formata din crestinii credinciosi, ortodocsi adica. Deci oamenii alcatuiesc trupul Bisericii iar Hristos insusi e capul ei. Nu vom face greseala elementara sa credem ca zidurile vreunei biserici ar reprezenta Biserica cea Luptatoare ca atunci o sa incepem sa aiuram gandindu-ne la Biserica Invingatoare din ceruri: oare ce fel de ziduri ar putea avea aceasta, din aur si alte pietre pretioase, asa cum citim la Apocalipsa ?Tot apostolul a zis sa gandim ca niste oamenii maturi si nu copilareste. Deci Biserica lui Hristos este formata din oameni, acele pietre vii , pietrele din care zicea Sf.Ioan Botezatorul ca Dumnezeu poate sa ii ridice pe fii lui Avraam in credinta si fapta, adica crestinii credinciosi. Acum putem foarte usor sa ne mutam gandul la cele ce zice apostolul in legatura cu templul lui Dumnezeu si sa intelegem, la fel de usor, ca acesta este deja ridicat si se afla bineinteles la Ierusalim . Si este format din pietrele moarte ale vechiului testament, adica evreii cei neascultatori si luptatori de Dumnezeu. Ei in ansamblul lor formeaza vechiul templu al lui Dumnezeu iar ei au fost adunati de catre antihrist si reintorsi inapoi in vechiul teritoriu ce a apartinut pe vremuri iudeilor. Din Ierusalim se conduce lumea zilele acestea, de acolo se transmit ordinele peste tot la toate cozile de topor care guverneaza statele si si-au tradat de mult propriile popoare. In interesul evreilor , bineinteles.

Deci antihrist a daramat monarhiile in toata lumea pentru ca evreii sa poate avea drum liber in a conduce lumea; i-a adunat pe evreii din diaspora lor de 2000 de ani si le-a redat tara care nu mai era a lor iar in alt sens, duhovnicesc adica, a dat fiarei chip si duh ca sa se poata auzi si impune in lume; in sens duhovnicesc le-a ridicat templul pierdut iar in tot acest timp a lucrat la pervertirea crestinilor si a credintei lor ajutandu-i in decadenta lor morala si in imputinarea credintei, facandu-i sa accepte tot mai multe rele in numele democratiei si a respectarii drepturilor omului, iar in ultima perioada in numele respectarii drepturilor minoritatilor. De cand au daramat monarhiile din lume evreii au pus umarul puternic la instalarea anarhiei peste tot in lume in numele democratiei regandite pentru folosul lor personal. Retineti: democratie adica noua ordine mondiala se traduce prin anarhie si nesupunere totala. Este exact ce a spus Sf.Ioan Gura de Aur, ca antihristul rapeste si imparatia lui Dumnezeu din oameni si imparatia oamenior. Din aceasta cauza monarhia le-a stat in gat evreilor din totdeauna. Si tot din acest motiv taina faradelegii a trebuit sa darame monarhia si monarhul, cel uns de Dumnezeu intru conducerea popoarelor. Autoritatea ingaduita de Dumnezeu prin reflectarea oranduirii ceresti. Este lupta evreilor contra lui Dumnezeu-Tatal, contra lui Iisus Hristos-Dumnezeu si apoi impotriva unsului acestuia, adica monarhul, cel care trebuia respectat si era lasat pentru inchinare, supunere si slujire. Aceasta lupta este bineinteles una duhovniceasca pentru ca nimeni nu poate lupta cu cineva pe care nu il vede. Deci ca sa lupti impotriva lui Hristos inseamna sa lupti impotriva a ceea ce a zis el, iar practic, poti lupta doar impotriva celor care tin sau incearca sa tina, atat cat pot, cele randuite de Hristos.

Gog din tara lui Magog este un personaj singular si nu doua. Sf.Andrei al Cezareii in talcuirea lui la Apocalipsa ne traduce aceste nume prin: adunare inaltata, adica in gand, adica mandrie. Pacat care se stie ca i-a fost fatal lui Lucifer atunci cand a fost aruncat din cer. Urat pacat, sa te crezi peste Dumnezeu si chiar sa crezi ca poti face ce vrei fara sa tii cont de El. Deci celebrul Armaghedon, in mod normal, sa fi inceput de prin 1917/1918 cand a cazut si ultima imparatie crestina din lume, adica Rusia. Sau, poate mai curand, din 1948 de cand evreii si-au insusit fraudulos teritoriul palestinian dandu-i denumirea noua de Israel. De atunci ei au inceput lupta lor impotriva lui Hristos si cu ceva rezultate remarcabile, din pacate. Au revolutionat lumea si intreg sistemul de conducere al acestuia in folosul lor. Atunci a inceput lumea a se schimba. In rau bineinteles. De aceea zice apostolul la Apocalipsa: Şi i-a strâns la locul care'n evreieşte se cheamă Armagheddon... Şi va ieşi să amăgească neamurile care sunt în cele patru colţuri ale pământului, pe Gog şi pe Magog, şi să le adune la război; iar numărul lor este ca nisipul mării...Şi s'au suit pe faţa pământului şi au înconjurat tabăra sfinţilor şi cetatea cea iubită. Dar foc s'a coborât din cer şi i-a mistuit.

Adica antihristul i-a adunat pe evreii in fostul teritoriu al iudeilor ca pe o adunare inaltata in gand, mandra de cele realizate pana atunci in folosul lor si potrivnic intregii lumi si de atunci evreii au inceput razboiul cel deschis impotriva lui Hristos, adica Armaghedonul-razboiul cel duhovnicesc, si impotriva ramasitei crestinilor adevarati, a celor care inca il marturisesc pe Hristos a fi Dumnezeu. Pentru ca acesta e duhul profetiei ramase noua crestinilor: marturia lui Hristos asa cum zice apostolul la Apocalipsa. Poate ca unii au uitat ce a zis Hristos: Legea si Prorocii pana la Ioan Botezatorul. Dupa aceea nu mai este nevoie de prooroci deoarece rolul acestora a fost sa marturiseasca despre Hristos la prima venire. Pana la venirea cea de a doua crestinii trebuie sa tina aceasta marturie : Iisus Hristos-Dumnezeu.

Pana la venirea lui Hristos si dovedirea necredintei acestora prin rastignirea Lui, evreii erau poporul lui Dumnezeu iar restul lumii era considerat neamuri. Dupa Hristos lucrurile s-au inversat. Crestinii au devenit poporul lui Dumnezeu iar restul lumii impreuna cu evreii au devenit neamuri. Evreii se mai chema si cu numele de caini. De aceea zice apostolul: feriti-va de caini, feriti-va de taierea imprejur. Si Hristos i-a facut pe vechii pagani caini. Apoi totul a devenit vice-versa. Mai departe, evreii fiind imprastiati in cele patru colturi ale lumii, exact cum au fost avertizati, traind printre neamuri, la sfarsitul lumii Dumnezeu ingaduie ca, pentru foarte putina vreme, evreii sa preia conducerea lumii ca sa nu zica ca ei au fost uitati de catre Dumnezeu si defavorizati. In tot acest timp ei readucand Babilonul peste tot in lume, tarand-o pe aceasta in anarhie. Evreii fiind bucurati de aceasta rasturnare de situatiune in favoarea lor si in defavoarea intregii lumi se lasa amagiti de aceasta victorie efemera si cred ca au castigat lumea pentru totdeauna, uitand de Dumnezeu si neluandu-l in calcul de loc. Stim ca numarul lor e ca nisipul de la Avraam si nici o secunda nu ne trece prin cap ca aici ar fi vorba de vreo armata de chinezi echipata cu lingurite gata ca sa sece Eufratu dintr-o sorbitura !!! Nu, e vorba de acei evrei impotrivnici vesnic Duhului Sfant asa cum afirma primul mucenic, Sf.Stefan.

Evreii astfel reabilitati in vechiul teritoriu al iudeilor incep ultima lupta contra lui Dumnezeu si impotriva martorilor lui Hristos. Pentru o perioada de timp foarte scurta. De doar 70 de ani. Exact cat au stat evreii pe vremuri in robia babiloniana. Atat. Intradevar au inconjurat si prigonit cat de mult au putut cetatea credintei crestinesti dar timpul s-a scurs in defavoarea lor si acum este timpul ca sa si plateasca pentru relele facute. Ramane de vazut in ce fel, daca focul care este descris in Apocalipsa a fi coborat din cer peste ei mistuindu-i trebuie inteles alegoric sau istoric !!!

Cum am zis mai inainte duhul profetiei este doar marturia lui Hristos. Deci de ce ar mai trimite Iisus pe cei doi martori si ca sa faca ce, nu stiu. Pe de alta parte, un pic, ar parea ca Hristos s-ar contrazice singur, ceea ce evident nu se poate, pentru ca tot el a zis ca Legea si profetii doar pana la Ioan Botezatorul. Iar dupa aceea sa ii trimita pe cei doi. Non-sens. Ce, evreii au plans de la Maleahii vreo 400 de ani si un pic mai mult fara profeti iar crestinii sa fie mai favorizati? Evreii trebuiau sa recunosca semnele timpului dupa vechile profetii, ale primei veniri ale lui Hristos. Asa si crestinii, fara alt ajutor decat cele scrise, trebuie sa recunoasca semnele vremurilor celei de a doua veniri ale lui Hristos. Altfel evreii se vor putea plange la judecata ca au fost defavorizati in fata crestinilor. Dar crestinii ar fi trebuit sa mai puna burta pe carte din cand in cand si sa mai lase site-urile asa zise crestine cu mare trafic si care se cred ultimele pe nu stiu ce baricade, ca de acolo nu se afla nimic. Ok, incepi cu ele dar de acolo mai studiezi si singur din Sf.Parinti. Adica de cei din vechime vorbesc acum, de acum 1500 de anii, nu de cei din zilele noastre. Acestia nu sunt sf. parinti, ci cel mult merg pe linia Sf.Parinti. Aia care merg, ca se stie ca vorbim de preotii si monahii veacului al optulea care stim cum sunt descrisi de catre Sf.Parinti. In cuvinte nu prea bune. Mi-a placut ce a zis parintele Iustin Parvu: daca a-ti sti voi ce crede Dumnezeu despre marii duhovnici!!! Si nu pot sa nu ii dau dreptate...

Parerea mea este ca cei doi martori se afla in cei credinciosi si tin marturia si credinta in Iisus Hristos-Dumnezeu. Dreptul Enoh a placut lui Dumnezeu din cauza ca fiind drept si avand teama de Dumnezeu nu a facut nimic contrar voii lui Dumnezeu deci a fost mutat de catre Acesta la cer aratandu-ne noua virtutea care ne inalta in imparatia cerului. Enoh fiind mantuit inaintea oricarei legi date de Dumnezeu, doar in virtutea constiintei sadite de Dumnezeu in om pentru a face instinctiv faptele cel bune si placute lui Lui. Iar Ilie din cauza ca avea o credinta foarte puternica in Dumnezeul cel adevarat si ravnea cu tarie catre El, si voia si ca restul poporului sa aiba aceasi credinta nestramutata in Dumnezeu si sa nu mai calce gresit inchinandu-se la idolii mincinosi, a fost ridicat si el la cer. Eu cred ca acestia reprezinta virtutile adevaratilor crestini care avand credinta in adevaratul Dumnezeu isi tin mintea numai sus si inainte catre imparatia cereasca si avand aceste virtuti vor ajunge acolo sus, in imparatia lui Dumnezeu. Asa zic si Sf.Parinti ca virtutile sunt aripile cu care cei sfinti zboara la cer. Din aceasta cauza Dumnezeu i-a ridicat pe cei doi la cer ca sa arate viitoarelor generatii cum se poate ajunge in imparatia cerului, adica prin cunoasterea adevaratului si a singurului Dumnezeu. Tot de aceea si Hristos a spus ca ne lasa pacea Lui, si intradevar s-a vazut ca atunci cand paganii au ajuns la cunoasterea lui Hristos-Dumnezeu si s-au inchinat numai Lui au si lasat toate relele lumii, au lasat razboaiele si faptele sangeroase si s-au linistit nemaiavand nevoie decat de pace. Cele doua iscoade de la Iisus Navi cercetand Ierihonul, adica aceasta lume trecatoare, reprezentau mila si adevarul lui Dumnezeu. Dreptul Enoh fiind drept merge cu mila deoarece dreptatea nu se face cu sila ci e miloasa. Dreptatea nu este niciodata nemiloasa ci nedreptatea se face cu de a sila. Iar Adevarul fiind Iisus Hristos trebuie tinut de orice credincios in inima si marturisit cu gura cand este intrebat. Asa ne invata si apostolul. Pe de alta parte ne aducem aminte ca Hristos ne-a zis ca dragostea multora se va raci iar lumea va deveni mai nemiloasa. Crestinul adevarat trebuie sa aiba aceste virtuti inlauntrul lui si sa le poarte cu el tot timpul: mila si Adevarul lui Dumnezeu. Si insusi Hristos a zis ca toata legea se cuprinde in aceste doua percepte: iubeste pe Dumnezeu cu tot sufletul tau iar pe aproapele tau ca pe tine insuti. Si vom vedea ca Adevarul este cuprins in prima porunca iar mila este in cea de a doua. Caci Dumnezeu din marea lui dragoste pentru oameni a venit la noi ca sa ne miluiasca si mantuiasca cu Adevarul lui. Adevarul a venit si ni s-a revelat, nu noi l-am descoperit. Tot ce ne-a mai ramas este sa il tinem pana la sfarsit cu noi, in noi. Intradevar de cand cu democratia ajunsa si pe meleagurile crestin-ortodoxe, mila si Adevarul s-au imputinat si printre crestinii cei adevarati. Fiind furati de duhul mincinos al lumii ei s-au departat de Iisus si marturia lui si asa este, cum Iisus a averizat, ca de va fi cu putinta sa ii insele si pe cei alesi. Si se pare ca au cazut multi, din pacate.

Mai zic unii ca Evanghelia ar trebui re-propovaduita , dar in stil ortodox. Pai ce Apostolii au propovaduit in stil protestant, catolic sau alt stil sectar? Evident ca nu. De aceea Hristos a zis ca se va propovadui aceasta Evanghelie in toata lumea spre marturie, adica toti au auzit-o dar nu toti au tinut-o. Iar cei care au tinut-o vor fi martori impotriva celor care nu au tinut-o. Cel putin asa zice Sf.Ioan Gura de Aur. Poate unii vor sa il contrazica pe sfant. Treaba lor, eu ma delimitez de aceasta magarie. Oare nu a zis apostolul ca pana la marginea lumii a iesit vestirea lor, a apostolilor? De aceea Ierusalimul a fost asediat si pustiit apoi, ca sa vada iudeii cei nesimtiti ca in vreo 30 si ceva de ani prin puterea lui Iisus Hristos 12 oameni au reusit sa propovaduiasca in toata lumea vestea cea buna. Adica sa ramana fara replica si aparare la judecata. Pe de alta parte evreii au asteptat vreo 2000 de ani dupa Mesia cel promis. Acum crestinii asteapta infaptuirea promisiunii lui Iisus. Si aproape ca sunt tot vreo 2000 de ani. Daca lumea ar mai tine inca mii de ani in asteptarea crestinilor ca sa se pocaiasca si a altor popoare care cica, zic unii ca nu ar fi auzit de Evanghelie, si de abia de acum urmand o noua propovaduire ortodoxa acele popoare vor avea sansa ca si ele sa auda de Hristos, sa creada si sa se mantuiasca, atunci evreii nu ar tipa oare ca din gura de sarpe cum ca ar fi fost defavorizati ? Evident la infricosatoarea judecata. Bineinteles ca da. Eu cred ca Dumnezeu va tine si aici in balans timpurile iar lumea nu va mai tine mii de ani caci ar fi fara de rost. Plus ca se simte cu ochiul liber ca, intradevar, anul se trece ca si luna si restul.

Cele spuse in biblie despre vremurile de sfarsit sunt vizibile la multa lume asa ca de ce sa ne mai amagim cum ca lumea ar mai tine mii de ani, ca daca ne rugam de acum Dumnezeu mai prelungeste vremurile inca putin si altele la fel de proaste. Pesemne cum ar fi luarea Constantinopolului inapoi de catre greci in fruntea unui imparat credincios aparut de niciunde, aparitia unui oarecare Tar rus, la fel de credincios, care nu se stie exact de unde va aparea si ce va face dar se va impotrivi lui antihrist etc. De unde regi si imparati cand monarhia nu mai ruleaza in lume aproape nicaieri? Multi visatori aiuriti prin lume !!! Oare Dumnezeu cand a spus prin biblie nu stia deja ce si cum vor fi? Bineinteles ca da! A si dat ceva detalii despre cum va fi, e drept nu a detaliat prea larg ci a facut o imagine de ansamblu in cuvinte putine. Bine ca dupa Hristos a fost Sf.Apostol Pavel iar apoi Sf.Ioan Gura de Aur ca altfel intradevar nu am fi stiut prea multe. Da, dar ca sa stii ceva mai multe trebuie intradevar sa il citesti pe Sf.Ioan Gura de Aur caci el a detaliat cel mai mult in explicatiile si talcuirile lui. Dar zilele acestea e un pic mai greu sa citesti cand esti atat de ocupat de retelele de socializare si de alte bloguri inter-astro-naute si cu o gramada de pareri aiuritoare despre cip, anti-cip, si cip premergator!!! Din aceasta cauza lumea e oarba duhovniceste si alearga pe piste false. Fraierii crede, si nu au realizat ca este doar un fals-flag venit de pe taramuri materialist-iudeo-protestante...Intradevar multa lume asteapta tot felul de chestii nerealizand ca toate s-au infaptuit deja sub nasul lor si asta fara ca nici macar sa isi dea seama !!! Acesta e nivelul de intelegere duhovniceasca al zilelor noastre : zero...eu pot sa inteleg ca pana la anul 1900 nimeni sa nu fi banuit nimic, dar dupa acest an nu prea mai sunt scuze.

Au cazut monarhiile incepand cu 1917 dupa primul razbel mondial, lumea nimic. Cand se stia ca antihristul crescut in ascuns deodata se rascoala si fura imparatia romana , adica cele zece coarne dupa imperiul roman, prin vrajitorie si neavand nici un drept de mostenire legala la aceea imparatie. Au cazut restul monarhiilor dupa cel de al doilea razboi mondial, lumea trecand in masa la democratia nou propusa ca o ultima solutie salvatoare si promitatoare de toate cele bune in toata lumea si iar nimeni, nimic. Apoi, imediat, alt semn la fel de mare a fost reconstituirea statului evreiesc dupa 2000 de ani aproape, cand se stia, la fel de bine, ca doar antihristul si numai el este cel ce va aduna evreii inapoi in vechea tara iudaica si nimeni altcineva. Plus ca era scris ca vremea neamurilor va inceta odata cu revenirea Ierusalimului la evrei. Iarasi, nimeni o iota. Fantastic din punctul meu de vedere. Vedere si intelegere duhovniceasca la cineva in aceste zile, ioc. Au zis unii si au zis bine ca lumea o sa fie oarba duhovniceste si se va lasa atrasa in aceasta cursa a democratiei si pana si cei alesi vor cadea in aceasta plasa. A zis si Daniel ca si pe sfinti ii va amagi fiara, antihristul. Trei semne mari, strigatoare la cer, si nimeni nimic, de parca era normal ca evreii sa se intoarca in pamantul care nu le mai aprtinea de vreo 2000 de ani!!! Cum sa iti mai apartina ceva dupa 2000 de ani, culmea obrazniciei nu alta !!!

Dar unii asteapta construirea templului fizic de catre evrei, cica dom’le vremurile inca nu e gata, mai e ceva de asteptat ! Ce a mai ramas domnule de asteptat in afara de Hristos?

Culmea ca tot la Daniel aflam ca antihristul va voi sa schimbe vremurile si Legea, nu sarbatorile si legea cum traduc, foarte prost, noile variante ale bibliei. Nu, vremurile si Legea. Si tot Daniel spune ca Ierusalimul dupa asedierea de catre romani si distrugerea de la anul 70 era destinat pustiirii pana la sfarsitul vremii fara nici o data de revenire a iudeilor necredinciosi . Era o robie fara de sfarsit acest ultim exil al lor si, de altfel, nici un profet nu a zis altceva. De templu ce sa mai zic nici el nu avea o data de reconstruire pentru ca Dumnezeu nu mai avea nevoie de el. E drept ca niciodata nu a avut, de fapt, trebuinta de el. Si tot antihristul este cel care, contrar vointei lui Dumnezeu dar cu ingaduinta Lui, a incercat efemer sa reinvie credinta mozaica in vechile locuri ale iudeilor dar doar pentru o scurta prioada. Evreii luati de val si iarna fiind inca pe el !, s-au amagit ca asa va fi pentru totdeauna si ca doar ei vor conduce de acum in colo lumea, poate ca se considera, deja, ca niste mici dumnezei in sinea lor vazand ca planul lor merge ca uns. Pesemne ca au si zis deja: Pace si liniste ! pentru ei, si in planurile lor...

Imi aduc aminte, parca, unii au zis ca ceea ce e scris la Apocalipsa despre stelele care cad din cer, soarele intunecat, luna de sange si altele ca vor fi efectiv intamplari fizice si cred ca si au asteptari mari sa se intample intocmai. Din punctul meu de vedere aceasta asteptare e mai mult decat copilareasca, asta ca sa nu spun ca e de-a dreptul prosteasca. Chiar nu a inteles nimeni ca legea e duhovniceasca si ca de obicei intelesul direct, istoric te duce la concluzii hai hui cu accente hilare si clar iudeo-protestante???

Deci:

Şi când El a deschis pecetea a şasea, eu m'am uitat; şi iată, cutremur mare a fost; soarele s'a făcut negru ca un sac de pâslă şi luna'ntreagă s'a făcut ca sângele, şi stelele cerului au căzut pe pământ aşa cum smochinul îşi leapădă smochinele verzi când e zgâlţâit de vijelie...

Daca isi mai aduce aminte cineva, care a mai citit si biblia si talcuirile Sf.Parinti la ea in loc sa stea pe site-uri conspirationiste mascate sub aspect ortodox, ar fi realizat ca Sf.Apostol Petru a amintit si el in Faptele Apostolilor de ceva foarte asemanator, adica :

...ci aceasta este ceea ce s'a spus prin profetul Ioil: Şi va fi că'n zilele din urmă, zice Dumnezeu, turna-voi din Duhul Meu peste tot trupul; şi fiii voştri şi fiicele voastre vor profeţi şi tinerii voştri vedenii vor vedea şI bătrânii voştri vise vor visa.

Şi'n zilele acelea Eu peste robi şi peste roabe voi revărsa din Duhul Meu şi ei vor profeţi, şi minuni voi face sus în cer şi semne jos pe pământ: sânge, foc şi fumegare de fum; soarele se va schimba în întuneric şi luna în sânge, înainte de a veni ziua Domnului cea mare şi năprasnică;şi va fi că tot cel ce va chema numele Domnului se va mântui.

Pentru fanii conspiratiei, adica cei care nu au timp de pierdut cu Sf.Parinti, inca o data, le amintim ca soarele este imaginea alegorica a lui Hristos, luna reprezinta Biserica iar ziua cea mare a lui Dumnezeu a fost Cincizecimea iar o a doua zi la fel ca aceasta va fi cea de a doua venire. Pe vremea cand apostolul mai vorbea cu evreii explicandu-le situatia de cacao care ii va astepta daca nu cred in Iisus ca fiind Hristosul, Dumnezeu era in asteptarea ramasitei evreilor care aveau sa creada in Iisus Hristos-Dumnezeu si aveau sa se mantuiasca si deci pe vremea aceea, inca, templul vechi/sinagoga/adunarea lui Dumnezeu mai avea o mica valoare in ochii lui Lui pana la daramarea/desfiintarea efectiva a acestuia de catre romani in anul 70. De aici ar trebui sa deducem ca evreii refuzand sa creada in Iisus Hristos-Dumnezeu pentru ei Soarele Dreptatii a devenit intuneric nu din cauza ca Iisus si invatatura lui nu ar fi fost lucratoare si mantuitoare , dovada ca paganii din lumea intreaga s-au increstinat, ci din cauza ca evreii in incapatanarea lor au intors capul si au inchis ochii si urechile la invatatura mantuitoare a lui Hristos. Deci soarele era tot acolo si era si orbitor, dar evreii si-au luat ochii de la El si atunci evident ca au ramas in intunericul satanei pana in zilele noastre. Lucru evident si vizibil pentru tot credinciosul adevarat care stie ca niciodata vreun evreu nu se va mai intoarce la Hristos atat timp cat evreul staruie in necredinta. Iar sinagoga/adunarea evreilor omorand pe Datatorul Vietii evident ca s-a umplut de sange in ochii lui Dumnezeu. Dar Acesta in marea lui mila nu i-a pedeppsit pe loc ci i-a asteptat pe acestia aproape 40 de ani sa se caiasca de fapta oribila a deicidului lui Hristos. ...acum sa nu spuneti ca citind aceasta asteptati efectiv ca soarele sa ia foc!!! : Şi al patrulea înger şi-a vărsat cupa în soare; şi i s'a dat lui să-i dogorească pe oameni cu foc. Şi oamenii au fost dogorâţi cu mare arşiţă şi au blasfemiat numele lui Dumnezeu Care are putere peste plăgile acestea, şi nu s'au pocăit ca să-I dea slavă....ar fi si culmea !!!...

Zic altii ca evreii mesianici/ortodocsi/ultra-ortodocsi sunt cei care se vor intoarce la crestinism la sfarsitul vremurilor si nu evreii sionisti( de parca ar fi vreo diferenta intre ei! Cica unii sunt buni iar altii sunt rai! Ha, aiurea, sunt toti in aceiasi oala. Nu e nici o diferenta intre ei. Atata timp cand ei se declara mozaici adica ei spun ca tin legea lui Moise si nu sunt trecuti efectiv la crestinism ei raman pagani. Nu conteaza ca unii dintre ei declara ca ei cred in Hristos ca fiind Mesia caci si catolicii, protestantii si restul sectelor, de denominatiune crestina, se declara crestini si zic ca si ei cred in Hristos. Dar noi stim clar ca sunt eretici si departati de Hristos si cu totii stim ca in afara de Biserica nu exista mantuire). Cand, cum, in ce fel de conditiuni doar ei stiu, adica cei care sustin ineptiile acestea. Pai ei, acei evrei care recunosc cica ca Iisus Hristos este Mesia cel promis in VT, fac doar acest lucru si atat. Pai nu prea ajunge. Iisus a zis ca cel ce va crede in El se va si boteza in numele Tatalui, al Fiului si al Sf.Duh se va mantui. Au facut evreii aceia aceasta? Pai nu , si atunci cum poti sa sustii ca acei evrei se vor mantui vreodata neascultand si nefacand cele randuite de Hristos pentru mantuirea oamenilor? Nu poti sa fi cu fundul in doua luntre, adica sa marturisesti ca Iisus este Hristosul dar sa stai si cu sinagoga in acelasi timp incercand sa mai tii pe cele pe care nu se mai pot tine, absolut deloc, din legea lui Moise . Adica poti ramane evreu ca nationalitate sau sa provii, prin nastere, din mediul lor dar obligatoriu trebuie sa fi sau sa fi trecut la religia crestin-ortodoxa. Daca din evreu poposesti pe alte meleaguri si confesiuni, asa zise crestine, tot nimic nu ai facut. Toata floarea cea vestita a intregului apus este de o erezie infioratoare si total indepartata de Sf.Duh si deci fara nici o sansa de mantuire.

Acum raportand aceste fapte la timpurile noastre cred ca nu ar fi prea gresit sa consideram ca si in perioada noastra, uitand si nemaiacceptand invatatura lui Hristos si dumnezeirea acestuia, majoritatea crestinilor au apucat-o si ei pe drumul celui amagitor, adica antihrist, si atunci si aici se poate aplica intr-o oarecare masura intunecarea Soarelui Dreptatii si insangerarea Lunii. Cine citeste sa inteleaga, sau nu...vorba aia...Totusi din punctul meu de vedere acestea au avut loc pe vremea pecetii a sasea , lucru intamplat doar in vremea lui Iisus, in timpul crucificarii Lui acum aproape 2000 de ani. Iudeii l-au rastignit pe Iisus fizic acum 2000 de ani pe cand crestinul il poate omora doar duhovniceste pe Iisus, in mintea si in inima lui.

Cred ca am uitat ca stelutele cazute din cer erau, la vremea aceea, formate sau reprezentau pe fostii iudei. Intre timp lucrurile s-au inversat total si definitiv in favoarea crestinilor care acum ei sunt aratati ca viitori locuitori ai imparatiei ceresti  a Tatalui. Iar smochinul ar trebui sa se stie ca indica, in mod alegoric evident, sinagoga/adunarea iudeilor.

Ar mai fi o problema, inca, cea a vanzarii si cumpararii din zilele antihristului. Multi tot ii dau cu foamea fizica si ca vai ce or sa manance ei in acele zile! Total gresita problema, in abordare. Lumea uita ca prin profet s-a spus ca va fi o foamete mare de Cuvantul lui Dumnezeu, ceea ce reprezinta evident o foame duhovniceasca. Pe de alta parte apostolul spune caci cu sange am fost cumparati de catre Hristos in aceasta credinta in El intru impacarea cu Dumnezeu-Tatal. Daca noi am fost cumparati de catre Hristos din robia diavolului, cu sangele Lui pretios, ar trebui sa ramanem liberi odata ce Adevarul ne-a eliberat si sa nu ne mai vindem inca o data robi pacatului desconsiderand jertfa Fiului lui Dumnezeu ajungand iarasi pagani. Sau eretici. Dupa cum se observa cu ochiul liber in zilele noastre ce se vinde in materie de credinta este doar paganitatea antihristica adica negarea lui Hristos-Dumnezeu iar nimeni nu mai cumpara credinta in Hristos-Dumnezeu si se pare ca aproape nimeni nu mai vinde aceasta credinta. Astfel incat si dintre cei care pareau a fi alesi au cam inceput sa nu mai tina credinta stramoseasca si au inceput sa cumpere aiurelile si non-sensurile moderne si new-age-iste. Din aceasta cauza paganitatea s-a reinstalat iarasi in templul lui Dumnezeu. Templu care trebuia sa fie reprezentat de catre om, exact asa cum ne-a spus apostolul.

Interesant si acest mic paragraf, tot din Florin Stuparu, Un cuvant despre semnele nasterii antihristului :

Iată ce spune despre aceasta Cuviosul Iustin Popovici:

„Piscul adevărului este acesta: cel ce nu recunoaşte întruparea lui Dumnezeu, a Dumnezeu-omului Iisus Hristos, nu este mădular al Bisericii. Mai mult: este un antihrist.

Această măsură fără greş o binevesteşte sfîntul şi purtătorul de Hristos văzător de Dumnezeu şi cunoscător al tainelor, Ioan Teologul: «Iubiţilor, să nu credeţi la tot duhul, ci cercaţi duhurile de sînt de la Dumnezeu, căci mulţi prooroci mincinoşi au ieşit în lume. Întru aceasta să cunoaşteţi Duhul lui Dumnezeu: tot duhul care Îl mărturiseşte pe Iisus Hristos că a venit în trup este de la Dumnezeu; şi tot duhul care nu Îl mărturiseşte pe Iisus Hristos că a venit în trup nu este de la Dumnezeu. Şi acela este al lui Antihrist, despre care aţi auzit că va veni şi care acum este deja în lume» (1 Ioan 4:1-3; 2:22; 1 Corinteni 12:3).

În fapt, toate duhurile care locuiesc lumea noastră pămîntească sau care trec prin ea se împart în două soiuri: în cele de la Dumnezeu şi în cele de la diavol. De la Dumnezeu sînt acelea care recunosc şi mărturisesc că Iisus este Cuvîntul lui Dumnezeu întrupat, Mîntuitor şi Domn; iar de la diavol, cele care nu recunosc aceasta. Toată «filosofia» diavolului stă în aceasta: a nu-L recunoaşte pe Dumnezeu în lume; a nu recunoaşte prezenţa Lui în lume; a nu recunoaşte întruparea, înomenirea Lui în lume.[…]

Aceasta este în fapt filosofia lui Antihrist, care vrea cu orice preţ să-L înlocuiască pe Hristos şi să-I ia locul în lume şi în om. Sînt nenumăraţi înainte-mergătorii lui Antihrist, mărturisitorii şi credincioşii lui în lumea omenească de-a lungul veacurilor: «tot duhul»; iar duhul poate fi persoană, sau învăţătură, sau idee, sau gînd, sau om, sau Înger, sau diavol. Şi toată învăţătura, toată persoana, toată ideea, tot gîndul, tot omul care nu recunoaşte că Iisus este Dumnezeu şi Mîntuitor, Dumnezeu întrupat şi Dumnezeu-Om, îşi are obîrşia de la Antihrist, este a lui Antihrist. Iar astfel de persoane, şi învăţături şi idei au existat chiar de la începutul arătării Domnului Hristos în lume. Pentru aceasta şi zice sfîntul cunoscător al tainelor despre Antihrist: «şi acum este». Orice om, orice idee din lume care Îl tăgăduieşte pe Dumnezeu-omul Hristos şi Biserica Lui este de la Antihrist. Plăsmuitorul oricărei ideologii anticreştine, în chip nemijlocit sau mijlocit, este Antihrist.

În fapt, toate ideologiile se pot reduce la două feluri: acelea care sînt pentru Hristos şi acelea care sînt pentru Antihrist. În cele din urmă, omul se găseşte în lumea aceasta pentru ca să dezlege o singură problemă: dacă este cu Hristos sau împotriva lui Hristos. Şi orice om – fie că vrea, fie că nu – numai asta face: dezleagă problema aceasta, această a-tot-problemă. Şi fiecare dintre noi este sau iubitor de Hristos, sau luptător împotriva lui Hristos, a treia cale nu este. Da, omul este închinător al lui Hristos sau este închinător al diavolului, a treia cale nu există” (IUS).



Totusi staruim in aceiasi problema nelamurita, inca: se incumeta cineva sa ni-l  arate acum pe antihrist ?...