duminică, 11 decembrie 2016

Din acelasi ciclu al prostiei debordante , debitate de tampitii de rabini evrei , care interpreteaza de capul lor si total aiurea profetiile din BiblieInterpretarea profetiei celor "Șaptezeci de săptămâni" ale lui Daniel facute de un rabin din secolului al 17-lea  care arata o predicție profetica uimitoare!
 Era mesianică a regelui Mesia începe în 2017.


Daniel 9:24 - "Șaptezeci de Septeti (săptămâni) au fost hotărîte asupra poporului tău și asupra cetății tale celei sfinte, ca să pună capăt fărădelegii, pentru a pune capăt păcatului, ca să șteargă nelegiuirea, ca să aducă neprihănirea veșnică, pentru a confirma viziunea și profeții și să ungă sfânta Sfintelor, pentru a aduce dreptatea veșnică și pentru a sigila viziunea și profetul și pentru a unge locul cel mai sfânt. "

A fost scrisa acum peste trei sute de ani aceasta carte ezoterica numita Bet Aked Haqudot de catre rabinul Meir Halevi Horowitz si acum descoperita. Acest fascinant rabin a avut o dorință puternică de a înțelege misterele profeților din vechime, mai ales pe profetul Daniel. Unul dintre textele sale preferate la care el a meditat asupra semnificațiilor sale mistice a fost textul de mai sus scris de către prim-ministrul vechi al Babilonului și Persiei transformat in profet , care se raporta la "sfârșitul timpurilor" sau "sfârșitul zilelor" și începutul erei mesianice numita si "era regelui Mesia."

Așa că într-adevăr acest decret ceresc trimis lui Daniel în urmă cu aproximativ 2385 ani este astăzi reinviat din nou la "sfârșitul erei". Este un mesaj ca acum am intrat în zona superioară a vortexului dimensional cea a "epocii mesianice a iluminării spirituale". 

Deci, aici din nou, putem percepe ca Daniel era în rugăciune cu sac de post și cenușă. Încă o dată porțile cerului au fost deschise când Gabriel a fost trimis de la tronul Celui Atotputernic la singurul profet care a avut "urechea lui Hashem". 

Daniel 12: 7 - "Și am auzit pe omul acela îmbrăcat în haine de in, care stătea deasupra apelor râului, când și-a ridicat mâna dreaptă și mâna stângă până la cer și a jurat pe "Sursa Vietii Lumii", ca după un timp, timpuri, și jumătate după terminarea faramarii mâinii (puterii) poporului sfânt; toate aceste lucruri se vor termina".

Rabinul Meir Halevi Horowitz a fost cel care a interpretat aceasta perioadă profetică numită "un timp" ,"timpuri" și o "jumătate" ca fiind o perioadă de timp de 700 de ani [observați cum Hashem țese numărul numelui lui (7) în timpul profetic]. Motivele pentru care a socotit această perioadă ca fiind un interval de 700 de ani se bazeaza pe unele calcule profetice care sunt prezentate mai jos:
  1. A fost un total de 1000 de ani, in care "Copiii lui Israel", evreii din Regatul lui Iuda și  cele zece triburi pierdute ale Casei lui Israel l-au înfuriat Dumnezeul lui Israel, după ce Iosua i-a adus pe "copiii lui Israel" în Țara Canaanului și pana în această zi au refuzat să-și îndeplinească mandatul divin și misiunea incredintata lor de catre Dumnezeu; ei și urmașii lor trebuiau să șteargă canaaniții de pe fata pamantului și să preia controlul total al întregului teritoriu biblic al lui Israel; de la Nil si pana la râul Eufrat. Această misiune trebuie să fie acum îndeplinita fie de către statul sionist Israel ori de catre neamurile care sunt acum populate de catre cele zece triburi pierdute ale casei lui Israel.
  1. Dupa cum este scris în Talmud, non-evreilor sau neamurile pământului, li s-au dat 1000 de ani pentru a-i subjuga pe evrei și pe copiii pierduti ai lui Israel. Ca atare, în conformitate cu rabinul Meir Halevi Horowitz, se scad cei 300 de ani in care evreii care au fost subjugati și trimiși în exil in Babilon, Persia și mai târziu in Grecia elenistica. Deci acești 300 de ani sunt scăzuti din 1000 de ani in care cele 70 de națiuni arhetipale ale lumii au supus evreii iar apoi a început încercarea de a descoperi cele zece triburi pierdute ale Casei lui Israel; asa ca au ramas 700 de ani.
  1. Apoi, acest rabin faimos al secolelor al 17-lea și al 18-lea ,a făcut aceasta interpretare biblică că cei "șaptezeci de septeti" sau cele " șaptezeci de săptămâni de ani," reprezinta o epocă profetică. Profetul Daniel a descris această perioadă de timp, ca fiind un total de 50 de cicluri de "Jubilee duble", care sunt egale cu 50 de saptamani sabatice adica un total de 700 de ani. 
  1. Calculul profetic final, atunci când sunt calculate împreună potrivit rabinului Horowitz, este ca "un timp" este egal cu 700 de ani iar trei timpuri si jumatate ar fi egale cu 2450 de ani.
  1. Potrivit site-ului Yeranen Yaakov în Israel, astăzi putem calcula că începutul primei etape a exilului evreiesc a început în anul calendaristic ebraic din 434 î.Hr. asa cum a fost înregistrat de rabinul Yose ben Halafta în Istoria evreiască, de Seder Olam Raba (Ordinul Mare a Lumii). Primul val al exilului babilonian l-a luat pe Daniel și pe cei trei prieteni vrednici ai lui în anul ebraic 434 î.Hr. în Babilon. Distrugerea Templului lui Solomon a avut loc 13 ani mai târziu, în anul ebraic 421 î.Hr. .
  1. De la data de 434 î.en să adăugăm cei 2450 de ani (700 de ani înmulțit cu 3.5 ori) și spre surprinderea noastră ne vom regasi in anul 2017 al calendarului nostru gregorian, care este anul calendaristic ebraic 5777 [5000 de ani dati omenirii ca să se răscumpere înapoi la Dumnezeu și 777 numărul Dumnezeului lui Israel]. Uimitor !!!
  1. Acum putem înțelege calculele care ne aduc la "începutul erei lui Mesia", care, în conformitate cu celebra profetie a Jubileelor a rabinului Iuda ben Samuel, profeția care ne indica anul aparitiei lui Mesia, este de asemenea anul evreiesc 5777. Acum avem doua marturii rabinice de-a lungul secolelor care documentează această eră minunată care va începe in viitorul nostru foarte, foarte apropiat.
Yeranen Yaakov apoi ne introduce într-un alt text din Tanakh care indică trecutul nostru profetic din timpul exilului babilonian prin utilizarea expresiei ( "ori") similar cu Cartea lui Daniel. Profeția din Ieremia conține un indiciu că acest an calendaristic gregorian 2017 sau anul calendaristic ebraic 5777 va fi ultimul sau ultimul an înainte de "descoperirea regelui Mesia", care se numește Melekh HaMaschiach. Ea descrie, de asemenea, o viziune profetică in care după exil va exista o întoarcere în țara lui Israel. 

Jeremiah 24: 1 - "Hashem mi-a arătat, și iată două coșuri cu smochine puse "înaintea templului lui Hashem "; după aceea Nevuchadretzar (Nabucodonosor), împăratul Bavel (Babilonului) au dus captivi pe Yechonyah (Ieconia), fiul lui Yehoyakim (Jehoakim), regele Yehudah, și căpeteniile lui Yehuda (Iuda), cu meșteșugari și fierarii, de la Yerushalayim ( Ierusalim), și le-au adus la Bavel (Babilon). 

Mai jos este textul biblic în ebraică și gematria (numerologia literelor în ebraică) din cuvintele versetului, începând cu cuvintele "înaintea Templului", spre uimirea noastră este egal cu 5777. 

לִפְנֵי הֵיכַל יְהוָה: אַחֲרֵי הַגְלוֹת נְבוּכַדְרֶאצַּר מֶלֶךְ-בָּבֶל אֶת-יְכָנְיָהוּ בֶן-יְהוֹיָקִים מֶלֶךְ-יְהוּדָה וְאֶת-שָׂרֵי יְהוּדָה וְאֶת-הֶחָרָשׁ וְאֶת-הַמַּסְגֵּר, מִירוּשָׁלִַם, וַיְבִאֵם, בָּבֶל. 

Au existat sute de interpretări ale profețiilor din Cartea Profetului Daniel în ultimii 2300 de ani așa ca ne întrebăm: cu ce se diferentiaza această interpretare a cărților lui Daniel și Ieremia după mii de ani si diverse interpretări ? 

A fost rabinul Yosef Berger, care este rabin al Mormantul regelui David din muntele Sionului, cel care a explicat de ce profețiile vechi cum ar fi cele de la Daniel sunt studiate si intelese astazi intr-o noua lumina .

Rabinul Yosef Berger - "Ceea ce Daniel a scris despre sfârșitul zilelor noastre inteleptii nostrii cei mai mari au încercat să înțeleagă de generații. Dar sensurile reale au fost în mod intenționat ascunse. Daniel însuși a spus că aceste lucruri vor rămâne ascunse până la sfârșit .

Daniel 12:9 - "Du-te Daniele; căci cuvintele sunt închise și sigilate până la timpul sfârșitului."

Tot rabinul Yosef Berger ne-a reamintit de rabinul Moses Ben Maimon, autoritatea proeminenta medievala Sefardica a Torei, care se numea si Rambam. Numele său numit "Rambam" este un acronim al rabinului Mosheh ben Maimon. Acesta Ramban a trăit în Córdoba, Spania, în timpul epocii de aur a culturii evreiești din Peninsula Iberică a Spaniei maure. Acest rabin Rambam a afirmat ca:
- "Este scris in Zohar (sursa fundamentala a misticii evreiesti), ca în zilele care au sa il preceada pe Mesia, toate secretele vor fi dezvăluite, și chiar și copiii mici vor fi în măsură să explice profețiile cele mai intunecate si ascunse".

"Acum, în zilele noastre, totul este deschis. Descoperim surse care fac aluzie că Mesia exista de generații; si abia acum putem interpreta profetiile în mod corespunzător . Acesta este un semn clar că profetiile sunt acum dezvăluite în mod intenționat."