doktoru

miercuri, 26 iunie 2024

Evreul International de Henry Ford partea a 4 a

 

”Estimarea „evreiască” a naturii umane neamuri

„După finalizarea acestui program al acțiunilor noastre prezente și viitoare, vă voi citi principiile acestor teorii.” -- Protocolul 16.

„În tot ceea ce am discutat cu dumneavoastră până acum, m-am străduit să indice cu atenție secretele evenimentelor trecute și viitoare și ale acelor evenimente importante ale viitorului apropiat spre care ne grăbim într-un flux de mari crize, anticipând principiile ascunse ale relațiilor viitoare cu neamurile și ale operațiunilor noastre financiare.” -- Protocolul 22.

 

Protocoalele, care se pretind a fi o schiță a Programului Lumii Evreiești, se constată, în urma analizei, că conțin patru diviziuni principale. Acestea însă nu sunt marcate în structura documentelor, ci în gândire. Există un al cincilea, dacă obiectul tuturor este inclus, dar acest obiect este asumat pe tot parcursul Protocoalelor, fiind doar ici-colo definit în termeni. Și cele patru diviziuni principale sunt trunchiuri mari din care există numeroase ramuri.

Există mai întâi ceea ce se presupune a fi concepția evreiască despre natura umană, prin care se înțelege natura neamurilor. Este de neconceput ca un astfel de plan ca cel prezentat în Protocoale ar fi putut fi elaborat de o minte care nu și-a bazat anterior probabilitatea de succes pe o anumită estimare a ignobilității și coruptibilității naturii umane -- care în toate Protocoalele este denumită natură gentilă.

Apoi, în al doilea rând, este relatarea a ceea ce a fost deja realizat în realizarea programului -- lucruri care au fost efectiv realizate.

În al treilea rând, există o instrucțiune completă cu privire la metodele care trebuie utilizate pentru ca programul să fie îndeplinit în continuare -- metode care ar furniza ele însele estimarea naturii umane pe care se bazează întregul material, dacă nu ar exista nimic altceva care să o indice.

În al patrulea rând, Protocoalele conțin în detaliu câteva dintre realizările care, la momentul rostirii acestor cuvinte, nu au fost încă realizate. Unele dintre aceste lucruri dorite au fost realizate între timp, pentru că trebuie avut în vedere că între anul 1905 și anul 1920 a fost timp pentru a pune în mișcare multe influențe și a atinge multe scopuri. După cum ar indica al doilea citat de la începutul acestui articol, vorbitorul știa că evenimentele „se precipitau într-un flux de mari crize”, cunoaștere care este amplu atestată de surse evreiești din afara Protocoalelor.

Dacă această serie de articole a reprezentat o pledoarie specială asupra chestiunii evreiești, prezentul articolul ar căuta să câștige încrederea cititorului prezentând mai întâi setul de fapte care sunt descrise la „în al doilea rând” în lista de mai sus a principalelor diviziuni. Pentru a începe cu estimarea naturii umane dezvăluite aici, înseamnă înstrăinarea interesului cititorului, mai ales dacă cititorul este un neam. Știm din surse abundente care este estimarea evreiască a naturii umane și se potrivește în toate privințele cu ceea ce este dezvăluit în Protocoale, dar a fost întotdeauna una dintre erorile gândirii neamurilor că natura umană este, acum, plină de demnitate. și noblețe. Nu există nicio îndoială, atunci când subiectul este considerat în toate luminile sale, că concepția evreiască este corectă. Și în ceea ce privește aceste Protocoale, estimarea lor scăzută a omenirii, deși dură față de mândria și îngâmfarea umană, este în mare măsură adevărată.

Doar a parcurge Protocoalele și a selecta pasajele importante în care este exprimată acest punct de vedere înseamnă a găsi o filozofie destul de completă a motivelor și calităților ființelor umane.

Luați aceste cuvinte din Primul Protocol:

„Trebuie remarcat faptul că oamenii cu instincte rele sunt mai numeroși decât cei cu instincte bune; de aceea, cele mai bune rezultate în guvernarea lor se obțin prin intimidare și violență, și nu prin argumente academice. Fiecare om își propune puterea; toată lumea își dorește să fie un dictator, dacă se poate, în plus, puțini ar sacrifica binele altora pentru a-și atinge propriile scopuri.”

„Oamenii din mase și oamenii din mase sunt ghidați de pasiuni, credințe, obiceiuri, tradiții și teorii sentimentale excepțional de superficiale și sunt înclinați către diviziunile de partid, fapt care împiedică orice formă de înțelegere, chiar și atunci când aceasta este fondată pe o bază complet logică. Fiecare decizie a mafiei depinde de o majoritate accidentală sau pre-aranjată, care, datorită ignoranței sale cu privire la misterele secretelor politice, dă expresie unor decizii absurde care introduc anarhia în guvern.”

„În elaborarea unui plan de acțiune oportun, este necesar să se ia în considerare ticăloșia, șovăiala, variabilitatea mulțimii * * *

Este necesar să ne dăm seama că forța maselor este oarbă, nerațională și neinteligentă, predispusă să asculte acum la dreapta și acum la stânga * * *"

„Triumful nostru a fost, de asemenea, ușurat pentru că, în relațiile noastre cu oamenii necesari nouă, am jucat întotdeauna cu cele mai sensibile frânghii ale minții umane - cu calculul, lăcomia și dorințele materiale nesățioase ale oamenilor.

Fiecare dintre aceste slăbiciuni umane, luate separat, este capabilă să paralizeze inițiativa și să pună voința oamenilor la dispoziția cumpărătorului activităților lor.”

În cel de-al cincilea protocol, această observație perspicace asupra naturii umane se regăsește:

„În toate timpurile, națiunile, precum și indivizii, au acceptat cuvinte in loc de fapte. Ei au fost mulțumiți de ceea ce li se arată, rareori observând dacă promisiunea a fost urmată de împlinire. Din acest motiv vom organiza instituții „show” care vor în mod evident să-și manifeste devotamentul față de progres”.

Și asta din al unsprezecelea protocol:

„Neamurile sunt ca o turmă de oi * * * Își vor închide ochii la toate pentru că le vom promite că le vom întoarce toate libertățile luate, după ce dușmanii păcii au fost subjugați și toate părțile împăcate. Să vorbim despre cât timp vor trebui să aştepte? Căci de ce am conceput tot acest program şi am insuflat măsurile lui în mintea neamurilor fără a le oferi posibilitatea de a-i examina partea inferioară, dacă nu pentru scopul de a-l atinge prin metode ocolite ceea ce este de neatins pentru rasa noastră împrăștiată pe o cale directă?"

Observați, de asemenea, această observație foarte perspicace asupra „partenerilor” societăților secrete - această estimare fiind făcută de Protocoale pentru a indica cât de ușor pot fi utilizate aceste societăți pentru a promova planul:

„De obicei, alpiniștii, carieriştii și oamenii, în general vorbind, care nu sunt serioşi, sunt cei care se alătură cel mai uşor în societățile secrete, iar noi vom găsi că ei sunt ușor de manevrat și, prin ei, vom opera mecanismul mașinii noastre proiectate.”

Remarcile sub acest cap sunt restrânse de autorul de față, deoarece Protocoalele fac referire la o ordine secretă foarte importantă, mențiunea a cărei nume în acest sens ar putea duce la neînțelegeri și care, prin urmare, este rezervată unei atenții viitoare și mai deplină. Va fi, totuși, de interes pentru membrii ordinului respectiv să vadă ce au de spus Protocoalele despre acesta, apoi să verifice faptele și să vadă cât de mult corespund cuvintelor.

Pentru a continua: „Neamurile se vor uni cu aceste loje din curiozitate sau în speranța că prin ei își vor croi drumul de vierme înspre vreo distincția socială * * * Prin urmare, le oferim acest succes pentru a putea profita de îngâmfarea pe care o dă naștere și din cauza căreia oamenii acceptă inconștient sugestiile noastre fără a fi examinate * * * Nu vă puteți imagina în ce măsură cei mai inteligenți neamuri pot fi aduși într-o stare de naivitate inconștientă în condiții de auto-înșelăciune și cât de ușor este să-i descurajați prin cel mai mic eșec, chiar și oprirea aplauzelor, sau pentru a-i aduce într-o stare de supunere servilă de dragul recâștigării ei de dragul îndeplinirii planurilor noastre. Această psihologie a lor facilitează sarcina de a-i dirija”.

Acestea sunt câteva dintre pasajele în care această estimare a naturii umane sau neamuri este făcută în cuvinte. Dar chiar dacă nu ar fi spus atât de indraznet, ar putea fi dedus cu ușurință din diverse elemente din program de care se depindea pentru a destrăma solidaritatea și puterea neamurilor.

Metoda este una a dezintegrarii. Împărțiți oamenii în partide și secte. Semănați în străinătate cele mai promițătoare și utopice idei și veți face două lucruri: veți găsi întotdeauna un grup care să se agațe de fiecare idee pe care o aruncați; și veți găsi că această partizanitate desparte și înstrăinează diferitele grupuri. Autorii Protocoalelor arată în detaliu cum trebuie făcut acest lucru. Nu o idee, ci o masă de idei trebuie aruncată și nu trebuie să existe unitate între ele. Scopul nu este ca oamenii să se gândească la un singur lucru, ci să se gândească atât de divers la atât de multe lucruri diferite încât să nu existe o unitate între ei. Rezultatul va fi o dezbinare vastă, neliniște vastă - și acesta este rezultatul urmărit.

Când odată ce solidaritatea societății neamuri este destrămată - și numele, „societatea neamurilor” este perfect corectă, pentru că societatea umană este în mare parte neamuri -- atunci această pană solidă a unei alte idei care nu este deloc afectată de confuzia predominantă. îşi poate croi drum pe nebănuit spre locul de control. Este destul de cunoscut faptul că un corp de 20 de polițiști sau soldați instruiți poate realiza mai mult decât o mulțime dezordonată de o mie de persoane. Așadar, minoritatea inițiată în plan poate face mai mult cu o națiune sau o lume divizată în o mie de partide antagonice, decât ar putea face oricare dintre partide. „Imparte și stăpânește” este motto-ul Protocoalelor.

Împărțirea societății este perfect ușoară, după estimarea naturii umane făcută în aceste documente. Este natura umană să accepte promisiunile drept fapte. Nimeni care a luat în considerare lista de vise și capricii și teorii care au influențat oamenii de-a lungul secolelor nu se poate îndoi de acest lucru. Cu cât teoria este mai utopică, cu atât mai flusturatica, cu atât impune mai mult aderarea publicului. Așa cum spun Protocoalele, societatea neamurilor nu examinează originea sau consecințele teoriilor pe care le adoptă. Când o teorie își face apelul la minte, tendința este de a crede că mintea care o primește a avut-o întotdeauna în esență și, prin urmare, experiența are toată strălucirea descoperirii originale.

În acest fel, teorie după teorie a fost exploatată în rândul maselor, teorie după teorie s-a dovedit a fi impracticabilă și a fost aruncată, dar rezultatul este tocmai cel pe care programul Protocoalelor îl urmărește -- cu renunțarea la fiecare teorie, societatea este un pic mai spartă decât era înainte. Este puțin mai neajutorata în fața exploatatorilor săi. Este puțin mai confuza în ceea ce privește unde să cauți conducerea. În consecință, societatea cade din nou victimă ușoară a unei teorii care îi promite binele pe care îl caută, iar eșecul acestei teorii o lasă și mai zdrobită. Opinia publică nu mai există. Neîncrederea și diviziunea sunt peste tot. Și în mijlocul confuziei toată lumea este vag conștientă de faptul că există un grup superior care nu este deloc divizat, dar obține exact ceea ce își dorește prin intermediul confuziei care se produce în jur. Se va arăta, așa cum susțin Protocoalele, că majoritatea teoriilor perturbatoare din străinătate din lume astăzi sunt de origine evreiască; se va arăta, de asemenea, că singurul grup solid neîntrerupt din lume de astăzi, grupul care știe unde vrea să meargă și se duce acolo indiferent de condiția societății, este grupul evreiesc.

Cea mai periculoasă teorie dintre toate este cea care explică ascensiunea teoriilor și ruptura socială care le urmează. Toate acestea sunt „simptome ale progresului” ni se spune. Dacă da, atunci „progresul” este spre dizolvare. Nimeni nu poate predica faptul „progresului” pe motiv că, în timp ce părinții noștri făceau roți să se rotească cu vântul care bate sau cu apa curgătoare, noi le facem să se rotească prin mici explozii succesive de benzină. Întrebarea „progresului” este, unde ne duc roțile? A fost societatea cu morile de vânt și roata de apă mai bună sau mai rea decât societatea actuală? Era mai unificat în morala sa? A respectat mai mult legea, a produs un tip de caracter mai înalt și mai robust?

Teoria modernă a „fermentului”, că din toate tulburările, schimbările și transevaluarea valorilor urmează să evolueze o omenire nouă și mai bună, nu este susținută de niciun fapt la orizont. Este palpabila o teorie al cărei scop este de a face un bine aparent din ceea ce este rău de netăgăduit. Teoriile care provoacă perturbarea și teoria care explică perturbarea ca fiind bună, provin din aceeași sursă. Întreaga știință a economiei, conservatoare și radicală, capitalistă și anarhistă, este de origine evreiască. Acesta este un alt anunț al Protocoalelor pe care faptele le confirmă.

Acum, toate acestea se realizează, nu prin fapte, ci prin cuvinte. Intermediarii de cuvinte ai lumii, cei care doresc ca cuvintele să facă datoria pentru lucruri, în relațiile lor cu lumea din afara clasei lor, sunt, fără îndoială, grupul evreiesc -- evreii internaționali cu care se ocupă aceste articole -- și filosofia și practica lor. sunt stabilite cu precizie în protocoale.

Luați ca exemplu aceste pasaje: Primul este din Primul Protocol:

„Libertatea politică este o idee, nu un fapt. Este necesar să știi să aplici această idee atunci când este nevoie de o momeală inteligentă pentru a câștiga sprijinul poporului pentru propriul partid, dacă un astfel de partid s-a angajat să învingă un alt partid deja la putere. Această sarcină este mai ușoară dacă adversarul a fost însuși infectat de principiile libertății sau așa-zisul liberalism și, de dragul ideii, va ceda o parte din propria sa putere.”

Sau luați în considerare acest lucru din cel de-al cincilea protocol:

„Pentru a obține controlul asupra opiniei publice, este mai întâi necesar să o confundăm prin exprimarea din diverse părți a atâtor opinii contradictorii, încât neamurile se vor pierde în labirint și vor ajunge să înțeleagă că cel mai bine este să nu aibă o opinie asupra problemelor politice, pe care nu îi este dat societății în general să înțeleagă, ci doar conducătorului care conduce societatea Acesta este primul secret.

„Al doilea secret constă în creșterea și intensificarea deficiențelor oamenilor în obiceiurile, pasiunile și modul lor de viață, încât nimeni să nu se poată aduna în haos și, în consecință, oamenii își vor pierde toată înțelegerea reciprocă măsura ne va servi și la generarea dezacordului în toate părțile, la dezintegrarea tuturor acelor forțe colective care încă nu sunt dispuse să ni se supună și la descurajarea oricărei inițiative personale care pot interfera în vreun fel cu întreprinderea noastră.”

Și asta din Protocolul al treisprezecelea:

„* * * și puteți observa, de asemenea, că căutăm aprobare, nu pentru faptele noastre, ci pentru cuvintele noastre rostite cu privire la una sau alta întrebare. Întotdeauna anunțăm public că ne călăuzim în toate măsurile de speranță și convingere că slujim binele general.

„Pentru a-i deturna pe oamenii neastâmpărați să discute chestiuni politice, acum vom prezenta noi probleme aparent legate de oameni - probleme ale industriei. În acestea, lăsați-i să se piardă pe ei înșiși cât vor. În astfel de condiții le vom face cred că noile întrebări au și un rol politic”.

(Este de sperat că cititorul, pe măsură ce ochiul său trece peste aceste detalii ale Programului, își lasă și mintea să treacă peste tendința evenimentelor, pentru a vedea dacă poate detecta singur aceste evoluții în viață și gândire din ultimii ani.)

„Pentru a-i împiedica să gândească cu adevărat la ceva ei înșiși, le vom îndrepta atenția către distracții, jocuri, distracții, emoții și palate ale oamenilor.

Asemenea interese le vor distrage complet mintea de la întrebările la care am putea fi obligați să luptăm cu ele. Devenind din ce în ce mai puțin obișnuiți cu gândirea independentă, oamenii se vor exprima la unison cu noi, deoarece noi singuri oferim noi linii de gândire -- desigur, prin intermediul unor persoane pe care ei nu le consideră în niciun fel conectate cu noi."

În același Protocol se precizează clar care este scopul producției de teorii „liberale”, dintre care scriitorii, poeții, rabinii, societățile și influențele evreiești sunt cele mai prolifice surse:

„Rolul utopilor liberali va fi complet jucat atunci când guvernul nostru va fi recunoscut. Până atunci, ei vor presta servicii bune. Din acest motiv, vom continua să ne îndreptăm gândirea către toate complexitățile teoriilor fantastice, noi și presupus progresiste. Cu siguranță am avut un succes complet în a întoarce capetele neînțelepte ale neamurilor prin cuvântul „progres”.

Iată întregul program de confuzie, enervare și banalizare a minții lumii. Și ar fi cel mai ciudat gând exprimat în cuvinte, dacă ar fi posibil să arătăm că acesta este tocmai ceea ce s-a făcut și se face încă de către agențiile care sunt foarte lăudate și ușor de identificat printre noi.

Un scriitor recent într-o revistă proeminentă a subliniat ceea ce el numește imposibilitatea ca grupul evreiesc de conducere să fie aliat într-un program comun, deoarece, așa cum a arătat, existau evrei care acționau ca minți conducătoare în toate diviziunile opiniei actuale. Erau evrei în fruntea capitaliștilor, evrei în fruntea sindicatelor și evrei în fruntea acelor organizații mai radicale care consideră că chiar și sindicatele sunt prea blânde. Există un evreu în fruntea sistemului judiciar din Anglia și un evreu în fruntea sovieticismului în Rusia. Cum poți spune, a întrebat el, că sunt uniți, când reprezintă atâtea puncte de vedere?

Unitatea comună, posibilul scop comun al tuturor, este astfel exprimată în Protocolul al nouălea:

„Oameni de toate opiniile și de toate doctrinele ne stau la dispoziție, restauratori ai monarhiei, demagogi, socialiști, comuniști și alți utopici. Pe toți i-am pus la treabă. Fiecare dintre ei din punctul lui de vedere subminează ultima rămășiță de autoritatea, încearcă să răstoarne toată ordinea existentă. Toate guvernele au fost chinuite de aceste acțiuni, dar nu le vom da pace până nu vor recunoaște supraguvernarea noastră.

Funcția ideii este menționată și în al zecelea protocol:

„Când am introdus otrava liberalismului în organismul guvernamental, întregul său aspect politic s-a schimbat”.

Întreaga perspectivă a acestor protocoale asupra lumii este ideea ca poate deveni cea mai puternică otravă. Autorii acestor documente nu cred în liberalism, nu cred în democrație, dar pun planuri pentru predicarea constantă a acestor idei datorită puterii lor de a destrăma societatea, de a o împărți în grupuri, de a distruge puterea colectivului, opini printr-o varietate de convingeri. Otrava unei idei este cea mai de încredere arma a lor.

Planul utilizării ideilor se extinde și la educație:

„Am indus în eroare, uluit și demoralizat tineretul neamurilor prin intermediul educației în principii și teorii, evident false pentru noi, dar pe care le-am inspirat”. -- Protocolul 9.

Se extinde și asupra vieții de familie:

„În acest fel, inspirând pe fiecare cu gândul la propria sa importanță, vom distruge influența vieții de familie printre neamuri și importanța ei educațională”. -- Protocolul 10.

Și într-un pasaj care ar putea oferi materialul pentru o lungă examinare și contemplare de către cititorul atent, se spune:

„Până când timpul va fi copt, lăsați-i să se distreze * * * Lăsați acele teorii ale vieții pe care i-am determinat să le considere dictate ale științei să joace rolul cel mai important pentru ei. În acest scop, ne vom strădui să inspirăm o încredere oarbă în aceste teorii prin intermediul presei noastre * * *

„Rețineți succesele pe care le-am aranjat în darwinism, marxism și nietzscheism.

Efectul demoralizant al acestor doctrine asupra minții neamurilor ar trebui să fie evident cel puțin pentru noi.” – Protocolul 2.

Că această dezintegrare și divizare a societății neamurilor se desfășura într-un ritm favorabil când au fost rostite Protocoalele este evident din fiecare rând al acestora. Căci trebuie amintit că Protocoalele nu licitează pentru sprijinul unui program propus, ci anunță progrese asupra unui program care a fost în proces de îndeplinire de „secole” și „din cele mai vechi timpuri”. Ele conțin o serie de afirmații cu privire la lucruri realizate, precum și o privire anticipată asupra lucrurilor care urmează să fie realizate. Despărțirea societății dintre neamuri a avut loc în mod foarte satisfăcător în 1896, sau cam în jur, când au fost rostite aceste oracole.

Este de observat că scopul nu este declarat nicăieri a fi exterminarea neamurilor, ci subjugarea lor, la început sub stăpânirea invizibilă care este propusă în aceste documente, în sfârșit sub stăpânirea celui pe care forțele invizibile ar putea prelua controlul asupra lumii prin schimbări politice care ar crea un birou de Președinte Mondial sau Autocrat. Neamurile trebuie supuse, mai întâi intelectual, așa cum se arată aici, și apoi economic. Nicăieri nu se sugerează că ei vor fi lipsiți de pământ, ci doar de independența lor față de cei pe care Protocoalele îi reprezintă a fi evrei.

Cât de departe a mers diviziunea societății când au fost date aceste protocoale poate fi adunat din Protocolul al cincilea:

„O coaliție mondială de neamuri ar putea face față cu noi temporar, dar suntem asigurați împotriva acestui lucru prin rădăcinile disensiilor dintre ei atât de profunde încât nu pot fi smulse.

Am creat antagonism între interesele personale și naționale ale neamurilor, stârnind urii religioase și rasiale pe care le-am hrănit în inimile lor timp de douăzeci de secole”.

În ceea ce privește disensiunile dintre neamuri sau lumea creștină, este absolut adevărat. Și am văzut în propria noastră națiune cum „antagonismul dintre interesele personale și naționale” s-a bazat pe „ura religioasă și de rasă”. Dar cine a bănuit o sursă comună pentru acestea? Mai uimitor încă, cine s-ar aștepta ca vreun bărbat sau grup să-și declare sursa? Cu toate acestea, este scris astfel în Protocoale - „Am creat antagonismul - ne asigurăm astfel de imposibilitatea unei coaliții intre neamuri împotriva noastră.” Și dacă aceste Protocoale sunt sau nu de origine evreiască, fie că reprezintă interese evreiești sau nu, aceasta este exact starea lumii, a lumii neamurilor astăzi.

Dar se urmărește o divizare și mai profundă și există semne că chiar și acest lucru se va întâmpla. Într-adevăr, în Rusia sa întâmplat deja, spectacolul unei clase de jos a neamurilor conduse de lideri evrei împotriva unei clase superioare de neamuri! În Primul Protocol, care descrie efectele unui sistem industrial speculativ asupra oamenilor, se spune că acest tip de nebunie economică -- "* * * a creat deja și va continua să creeze o societate care este deziluzionată, rece și fără inimă. O astfel de societate este complet înstrăinată de politică și religie. Pofta de aur va fi singurul ghid al poporului * * *

ATUNCI, nu de dragul binelui, nici măcar de dragul bogățiilor, ci numai din cauza urii lor față de clasele privilegiate, clasele inferioare ale Neamurilor ne vor urma în lupta împotriva rivalilor noștri pentru putere, Neamurile din clasele intelectuale”.

„Clasele inferioare ale Neamurilor ne vor urma * * * împotriva * * * Neamurilor din clasele intelectuale.”

Dacă această luptă ar avea loc astăzi, liderii insurgenți ai neamurilor împotriva societății neamurilor ar fi liderii evrei. Ei sunt acum în locul liderului -- nu numai în Rusia, ci și în Statele Unite.

[THEDEARBORNINDEPENDENT, numărul din 31 iulie 1920]

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu